jueves, marzo 31, 2005

Menys, per ser dones? :S

Bones gentttT!

Ma mare em va regalar un llibre fa dos dies (una tradició que tenim: cada dos dilluns em regala un llibre que creu que pot interessar-me i si puc, me'l llegeixo abans del següent). El cas és que amb aquest últim llibre, la veritat és que va encertar de ple!! El llibre es diu "La inferioridad natural de la mujer" i és recomanable, però només als que realment els hi agrada llegir, perquè és un llibre bastant dur de llegir. Doncs bé, com que sé que molts de vosaltres no us el llegireu encara que us el recomani, us explicaré una mica de què va, i del que opino al respecte.


Al llarg de l'historia, molts canvis en els drets de l'home han anat succeint. Tot ha anat evolucionant i està clar que la raça humana, sobretot en la nostra cultura, ara posseeix molts més privilegis respecte els seus drets. Però hi alguna cosa que encara falla... sabeu què és?
........
........
........
Aquests drets no estan presents tan en l'home com en la dona, sinó que predominen sobre el primer.
Fent un repàs a la història, podem veure que la dona sempre ha anat retardada respecte als drets humans. En primer lloc, la dona es tractava com una persona sense autoritat, que havia d'estar sota tutela d'algun HOME; un altre exemple és el dret a vot... les dones van aconseguir aquest dret mooooolt més tard que els homes. Però tot i així, les dones avui dia no hem aconseguit completament la igualtat. Mireu:


- Per cada 100 hores treballades per homes, les dones en treballen 110.
- Per cada 100 € procedents dels ingressos per treball, 81,4 són per homes i 18,6 per dones.
- Les dones guanyen, de mitjana, el 30% menys que els homes.
- Espanya ocupa el lloc 9 en l'índex de desenvolupament humà (molt bé!!), però és el 26 en desenvolupament de la dona, és a dir, en la disparitat entre els dos sexes en qüestions bàsiques…
- El 70% dels pobres de la Terra són dones al igual que un 65% dels analfabets també són dones.
- Les dones només ocupen el 6% dels llocs ministerials de la Terra.


Diem que avui en dia, els homes no discriminen tant les dones, però és realment veritat? Mirant estadístiques com les anteriors em quedo flipant, i després està el fet de que l'home es senti superior a la dona. Des del moment en que els homes es senten superiors, creix en ells una sensació de domini que és molt difícil d'abatre. És llavors quan el maxisme és més evident: amb la violència de sexe.


Abans parlàvem dels drets humans en general, doncs bé, en el llibre que m'ha donat ma mare, es parla d'homes que han ajudat a contribuir per aquests drets humans. Però tot i a contribuir-hi no us podeu imaginar la meva sorpresa en llegir frases com aquestes: (dels grans promotors de l'evolució humana! JUASSS! maxistesss!)

"Si una mujer habla (...) irrespetuosamente a un hombre, a esa mujer se le aplasta la boca con un ladrillo cocido." (y si un hombre habla irrespetuosamente a una mujer? Ella se calla, no?)

Rey de Sumer (ca. 2350 a.C)

"Una vez más, el varón es por naturaleza superior y la hembra inferior. Uno dirige y la otra es dirigida (...) Los de clase baja son por naturaleza esclavos, y es mejor para ellos, como para todos los inferiores, estar bajo el mando de un amo."

Aristóteles (S.IV a.C)

"Existe un principio bueno que creó el orden, la luz y el hombre, y un principio malo que creó el caos, la oscuridad y la mujer."

Pitágoras (S. VI a.C)

"De aquellos que nacieron como hombres, todos los que fueron cobardes y se pasaron la vida haciendo maldades fueron transformados, en su segundo nacimiento, en mujeres (...) Tal es el origen de las mujeres y de todo lo que es femenino."

Platón (ca. 360 a.C)

"Tal es la estupidez del carácter de la mujer que en todas las cuestiones le incumbe desconfiar de sí misma y obedecer al marido."

Confucio (ca. 500 a.C)

"Es ley natural que la mujer esté sometida al marido." (y quién invento esa ley natural…? AAAhhh siii, un hombreEE! ¬¬)

Confucio (ca. 500 a.C)

"No corresponde a una mujer decidir nada por sí misma, sino que está sometida a la regla de las Tres Obediencias. Cuando es joven siempre tiene que obedecer a sus padres; cuando está casada tiene que obedecer a su marido; cuando es viuda tiene que obedecer a su hijo."
(la cuestión es.. la mujer no puede decidir por ella misma?)
Mencio, filósofo chino (ca. 320 a.C)

"He hallado que la mujer es más amarga que la muerte, porque ella es como una red, su corazón como un lazo y sus brazos como cadenas." (la mujer siempre ha sido descrita como el demonio, identificada con Satanás)

Antiguo testamento. Eclesiastés, 7,26-28 (ca. 400 a.C)

"¿Cómo puede ser limpio lo que ha nacido de mujer?" à (siendo así, todos los humanos són sucios? O_o)

Antiguo testamento. Job, 25,4 (ca. 325 a.C)

"Hacia tu marido irá tu apetencia y él te dominará." (si en la historia existe el dominio, es porqué viene provocado por el miedo… en este caso a la mujer!)

Antiguo testamento. Génesis, 3,16 (ca. 900 a.C)

"Mujeres, sed sumisas a vuestros maridos, como conviene en el Señor." (pues vaia mierda de Diós no? JUAS!! De ahí que los hombres sean machistas!!)

Nuevo testamento, Epístola a los colosenses, 3,18 (ca. 50 d.C)

"Si sorprendes a tu esposa en adulterio, puedes matarla impunemente sin juicio; pero si tu cometes adulterio o actos indecentes, ella no debe atreverse a ponerte un dedo encima, ni tampoco la ley lo permite." (y por qué no tenemos el mismo derecho a cortarles.. lo que yo sé? O_o)

Marco Catón (ca. 200 a.C)

"Toda mujer debería sentirse avergonzada al pensar que es una mujer." (pues yo me siento orgullosa, y me lo sentiré siempre! ¬¬)

San Clemente de Alejandría (ca. 190 d.C)

"Las buenas mujeres son obedientes y guardan en secreto lo que Alá ha guardado. En cuanto a aquellas que temáis que se rebelen, amonestadlas, haced que duerman en camas separadas y azotadlas." (por qué si no lo hicierais, las mujeres os vencerían! :D)

Mahoma (626 d.C)

"Las niñas empiezan a hablar y tenerse en pie antes que los chicos porque los hierbajos siempre crecen más deprisa que los buenos cultivos." (no comments…)

Martín Lutero (1533)

"Que la mujer está destinada por naturaleza a obedecer se evidencia en el hecho de que toda mujer situada en la posición antinatural de completa independencia se une inmediatamente a algún hombre a quien permite que la oriente y la dirija." (¿y no puede ser por amor? O_õ)Schopenhauer (1851)

"El hombre debe ser educado para la guerra, y la mujer, para la recreación del guerrero: todo lo demás es tontería."

Nietzsche (1883)

"Las mujeres, en la iglésia, que callen"
San Pablo

I doncs...? Darwing, Plató, Schopenhauer.. gent que estudiem per la seva capacitat de deducció, pels seus descobriments i posaven el fre més gran que es pot posar al desenvolupament: el de que la dona està per sota...
No sé.. no sé que dir sobre tot això, només una cosa: NOIS, SOU VOSALTRES QUI DECIDIU!! Realment no servim per res les dones? Realment només servim per rentar roba y planchar? Què hi ha de l'amor..? No hi ha amor si no hi ha dos components en la parella.. només servim per tenir fills? O també per estimar? Sé que és una utopia, però.. què costa que la dona sigui igual que l'home..? Res.. no perdeu res, de debò, sinó que guanyeu!!
Sé que després de llegir això més d'un em dirà FEMENISTA, i sabeu què us dic? Que teniu raó, sóc feminista, i amb molt d'orgull.. però perquè us quedin clares algunes coses, aquí teniu la definició de Feminisme:
"Moviment que té com a finalitat aconseguir la igualtat política, econòmica i jurídica de la dona respecte l'home."
Mentre el maxisme es considera en CONTRA de la dona, el feminisme lluita per la igualtat, no per la superioritat de la dona. Per això, a vosaltres, NOIS us recomano que us feu feministessss hehehehehe jo ja en conec uns quants que ho són eh? ^_^

Petons gent, i reflexioneuuu que sempre és bo!


LiGgLy

2 Comments:

At abril 10, 2005, Anonymous Anónimo said...

nes...
és que jo reflexiono de les meues teories, ke menos mal que disten molt de les d'akests personatges ilustres de la història...
el post era interessant ;)
però jo les idees ja les tinc clares de fa temps :)
s@lu2 maca ;)

 
At mayo 09, 2005, Anonymous Anónimo said...

Bones, sóc el PIPO!

A vere, amb aquesta qüestió... Les dones no van començar a votar durant la 2ª república? Osease, farà uns 70 anys?

Si les ties sempre han estat marginades... es evident que en 70 anys no arribarem a la igualtat de condicions, no hauria de ser així, però cal acceptar la realitat. Es com si quan ja has fet nens petitons, ets japi, i tens 65 anys... et diuen que el color vermell no existeix. Primer de tot, hem de valorar això que tant s'està posant de moda, la evolució. Cada dia s'ha de lluitar per la igualtat, però tenint present el treball que ja s'ha dut a terme per a antigues lluitadores dels darrers temps.

Sobre el tema treball... hi ha molta injustícia. A vere, és un tema que se'ns escapa tant però que tant de les mans...

Com jo sok un tiu 100% neutral, tot i que estigui d'acord amb el que proposeu, us intentaré mostrar, oh padwans meves, l'altre banda de la moneda, ja que sempre s'ha d'opinar tenint presents tots els factors, tant les contres, que ja heu vist, com els pros.

Si aneu a kualsevol centre comercial... A les tendes "100% cobras poco" hi ha TIES. Conduint camions (es cobra per a mantenir una familia) hi ha TIOS. A les obres, fent de paletes (que tb es cobra per a mantenir una familia), hi ha TIOS. De manera que això ja destrossa bastant la estadística. A més, hi ha moltes dones que curren a casa, que evidentment no cobren, que són presents a les estadístiques... A veure, hem d'obrir més els ulls. Tot i que ho desconec, segur que a oficines hi ha ties i tios, i cobren el mateix si fan el mateix. El problema crec que és que les ties mai tenen les mateixes responsabilitats que els tios, ja sigui perque no volen o, més possible, pq no se'ls hi ha donat la oportunintat.

Jo he currat a una fabrica... i se'ls pagava la mateixa merda als tios que a les ties, i lo mimmo a la empresa de paintball on estic ara, que tot deu cobra el mateix. Això si... Quantes ties hi havia a la fabrica? Contant així de cap, menys d'un kuart eren ties, i al paintball, només hi ha 3 que hagi vist per allà.

I això de "Moviment que té com a finalitat aconseguir la igualtat política, econòmica i jurídica de la dona respecte l'home."... Mmmmmmmmm jo crec que la majoria de feministes no van al centre del problema, la igualtat 100% real, sinó que a la majoria us enganyen amb estadístiques d'aquest tipus. Els tios i les ties, per sort, no som iguals. Igual que blancs i negres. Tots som difernets, inclus els alts som molt diferents dels baixos i no només en alçada, i el mateix sobre el color dels ulls. Tot, tot, fins al més mínim detall, tots som diferents.

Ara, proposem una realitat próxima per a moltíssima gent. Si a una família, mor el pare, la dóna reb un petit benefici econòmic. I... si es al revés?

Si una parella es separa... Treballant els dos... Qui ha de pagar a qui i quines quantitats?

A mi, preguntes com aquestes, per exemple, em fan molta més curiositat que estadístiques que, si són veritat o no, no ho sap ningú.

De manera... que podriem recorduïr el tema, i fer-hi un petit canvi. A part de preocupar-nos pel fet de que les ties cobrin menys que els tios... Busquem la resposta a una realitat encara més predominant:

PQ TOTHOM COBRA TANT, TANT POC?

 

Publicar un comentario

<< Home


Free Web Site Counter